Acidul folic, beneficii pentru viitoarelor mamici și toți ceilalți!

Acidul folic, beneficii pentru viitoarelor mamici și toți ceilalți!

 

Acidul folic, beneficii pentru viitoarelor mamici și toți ceilalți!

 

               Este bine cunoscut faptul că administrarea de acid folic ajută la promovarea nașterilor sănătoase, dar această vitamina B face mult mai mult pentru sănătatea ta.

               Acidul folic este un tip important de vitamina B, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Ajută la formarea celulelor roșii din sânge și la producerea ADN-ului, care poartă informații genetice.  Funcționează cu vitaminele B-12 și C pentru a ajuta organismul să descompună, să folosească și să creeze noi proteine.
            
   Folatul se găsește în mod natural în multe alimente diferite, inclusiv în legume ( în special în legumele cu frunze verzi), fructe, fasole și alte leguminoase și nuci. Din 1998, FDA a cerut producătorilor de alimente să adauge acid folic la pâinea îmbogățită, cereale, făină de grâu și porumb și alte produse din cereale.


         
      Pe lângă prevenirea defectelor neurologice la bebeluși. Acidul folic și folatul au și alte efecte potențiale asupra sănătății:

 

  •  Acidul folic poate reduce riscul de a avea un copil prematur și poate ajuta la prevenirea altor defecte congenitale, cum ar fi probleme cardiace congenitale.

  •  În unele studii s-a demonstrat că suplimentele de acid folic ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral.

  • Un nivel scăzut de acid folic în sânge este legat de depresie și de un răspuns mai scăzut la tratamentul cu antidepresive.


Medicul de familie sau un medic generalist vă poate sfătui cu privire la suplimente de acid folic sau alte întrebări  de îngrijire preventivă.

Suport clienti L-V 09:00-18:00

0759.808.424 contact@profarma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!