Ce sunt alergiile si cum putem scăpa de simptomele acestora?

Ce sunt alergiile si cum putem scăpa de simptomele acestora?

Ce sunt alergiile si cum putem scăpa de simptomele acestora?

               Primăvara aduce cu ea multe avantaje, de la zile mai lungi și vreme mai caldă, la flori in devenire și mai multe activități in aer liber. Cu toate acestea, dacă suferiți de alergii de primăvară, acest sezon poate provoca și disconfort sub formă de strănut, tuse si lăcrimarea ochilor.
Vestea bună este că poți urma anumiți pași pentru a-ți reduce simptomele alergiilor și de a te bucura de tot ce are primăvara de oferit. Citiți mai departe pentru a afla care ar pute fi cauzele alergiilor, precum si sfaturi pentru a vă gestiona simptomele.
               Unii oameni pot suferi pe tot parcursul anului daca sunt alergici la mai multe tipuri de polen, iar persoanele care au alergii de interior, cum ar fi la animalele de companie si acarienii de praf, pot prezenta simptome pe tot parcursul anului.

Când încep alergiile de primăvara sa apară și când numai resimțim efectul lor?
Ei bine, in mod normal acestea tind sa apară către sfârșit de Februarie si durează până la începutul verii. Cu toate acestea, pot exista unele variații, in funcție de schimbările climatice. Când experimentam acea zisă climă blândă, unii poleni pot dura o perioada mai mare de timp, in schimb atunci când clima este umedă, zăpada se topește la sfârșitul iernii și ploile răcoroase de primăvară își fac apariția, deseori si polenul scade semnificativ din aerul respirabil.


Care sunt cauzele alergiilor?
               Alergiile apar atunci când sistemul nostru imunitar consideră anumite proteine, numite alergeni, ca germeni sau corpi străini.  Primul pas pe care îl face organismul nostru este să identifice alergenul si creează anticorpul care se atașează la anumite tipuri de celule. Acest proces se numește sensibilizare, adică pregătirea organismului pentru posibilele simptome alergice. Când acest lucru se întâmplă celulele eliberează histamine – substanțe chimice care provoacă simptome neplăcute, cum ar fi strănutul, tusea și erupțiile cutanate.
               Cele mai frecvente cauze ale alergiilor de primăvară includ polenul de la copac, de la iarba, de la buruieni, de la flori, dar si renumitul puf de plop.
   Cum gestionăm simptomele alergiilor de primăvara?
               Deși nu există îndoială că alergiile pot fi o provocare, există pași pe care îi puteți urma pentru a vă putea ajuta să vă ameliorați simptomele.
è Evitaţi pe cât de mult puteți să intrați în contact cu alergenii exteriori!
 Încercați sa țineți ușile și ferestrele închise noaptea și evitați activitățile în aer liber dimineața devreme, când numărul de polen atinge cel mai mare nivel. După ce petreceți timp în aer liber, faceți un duș pentru a îndepărta polenul de pe păr si piele.
è Păstrați aerul curat.
Deși este imposibil sa păstrăm polenul în afara casei, putem încerca să reducem cantitatea. Putem începe prin utilizarea unităților de aer condiționat, instalarea de filtre de aer cu particule de înaltă eficiență. Sau utilizarea purificatoarelor de aer portabile.
è Alege sănătos.
Unii oameni au descoperit ca suplimentele alimentare îmbunătățesc simptomele si calitatea vieții. Daca simptomele alergiei vă afectează în mod semnificativ viața de zi cu zi, discutați cu un alergolog pentru un ajutor suplimentar.

Pachetul nostru de la Swanson echilibrează manifestările caracteristice reacțiilor alergice precum: nas înfundat, ochi înlăcrimați, strănut, respirație dificila, înroșirea pielii, manifestări digestive declanșate de polen, praf, par de animale, produse chimice etc.:)! 

Dacă aveți o alergie la polen și nu obțineți o o ameliorare a simptomelor de la medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră despre imunoterapie. Imunoterapia este un tratament pe termen lung care poate ajuta la prevenirea reacțiilor alergice sau le poate face mai puțin severe. Poate schimba cursul bolii alergice prin modificarea răspunsului imunitar al organismului la alergeni.


 


 


 

Suport clienti L-V 09:00-18:00

0759.808.424 contact@profarma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!