5 Sfaturi pentru a preveni pierderea de colagen din piele!

5 Sfaturi pentru a preveni pierderea de colagen din piele!
Cum ne protejăm colagenul din piele?
               Piele sănătoasă, strălucitoare, cu aspect mai tânăr – acesta este scopul fiecărei femei, nu?
Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puţin colagen, acea proteină implicată în rezistenţa şi elasticitatea pielii. Timpul face ca această proteină să se degradeze, ducând la ridurile pe care toţi le asociem cu îmbătrânirea.
Ce s-ar întâmpla dacă ai putea apăsa pe pauză asupra pierderii de colagen a corpului tău?
În pielea tânără, colagenul reprezintă peste 70% din greutatea uscată a dermei normale. Colagenul ajută pielea să arate netedă şi sănătoasă. Îţi poţi reface stocul de colagen din piele cu aceste 5 sfaturi, care pot avea un impact major asupra pierderii de colagen din piele.

1. Schimbă-ţi dieta!
Când mâncăm proteine, corpul nostru le descompune în aminoacizi. Acest lucru permite organismului să absoarbă nutrienţii de care are nevoie, cum ar fi acizii graşi Omega-3 şi vitamina A. Pentru a adăuga aceşti nutrienţi în dieta dvs zilnică, încercaţi să consumaţi:
-Ton
-Somon
-Sardine
-Macrou
-Seminte de Chia
-Nuci
-Ficat
Aceste proteine pot ajuta eficient organismul să producă mai mult colagen.

2. Protecţie solară!
Supra-expunerea la razele soarelui poate afecta, de asemenea, stimularea colagenului.
 Corpurile noastre au nevoie de aproximativ două ore de lumină solară, în decurs de două zile pentru ca enzimele de degradare a colagenului să se activeze. Cu aplicare frecventă de protecţie solară vă puteţi proteja pielea si puteţi menţine  producţia de colagen.
               Începeţi prin a utiliza un SPF cu spectru larg de 30 sau mai mare. Asigutraţi-vă că îl aplicaţi de mai multe ori pe zi pentru că este posibil sa îl transpirati pe timpul zilei.

3. Utilizarea ingredientelor care formează colagenul.
Schimbarea dietei şi utilizarea protecţiei solare vă pot proteja colagenul existent, stimulând în acelaşi timp producţia de colagen. De asemenea puteţi găsi produse cu ingrediente care formează colagen pentru a vă putea hrăni pielea în continuare.
-Vitamina A. Produsele care conţin vitamina A, pot ajuta la creşterea nivelului de colagen.
- Retinolul stimulează ambele celule alea corpului care ajută la producerea de colagen.
- Aloe. Că este sub formă de gel, cremă sau loţiune, fie că vorbim de un supliment alimentar cu extract de aloe, acest ingredient ajuta la stimularea producerii de colagen natural.

4. Schimbaţi produsele de îngrijire a pielii.
Odată ce stii la ce ingrediente să te uiţi, începe să adaugi aceste ingrediente în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii. Asiguraţi-vă că acele produce menţionează:
-Enzime de reparare a ADN-ului.
-Antioxidanţi
-Peptide
               Este important de reţinut că nu orice produs sau supliment alimentar care poate “creşte nivelul de colagen” este şi eficient. În loc să cauţi produse de îngrijire a pielii care promit producerea de colagen, caută ingrediente care stimulează producerea de colagen şi lucrează din interior catre exterior, dat fiind gradul de absorbţie mai mare.5. Tratamente cosmetice.
Există, de asemenea, o serie de tratamente profesionale de îngrijire a pielii care vă pot limita pierderea colagenului. De exemplu:
-Microdermabraziune
-Peelinguri chimice
-Tratamente cu laser
Cu toate acestea, trebuie să reţineţi că pielea va avea nevoie de timp pentru a se vindeca după aceste tratamente.

Prevenirea pierderii de colagen din piele!
Eşti gata pentru o piele cu aspect mai tânăr? Prin prevenirea pierderii colagenului, puteţi proteja colagenul existent al pielii pentru a preveni semnele de îmbătrânire.

 

Suport clienti L-V 09:00-18:00

0759.808.424 contact@profarma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!