Tulburari de somn! Cauze si Tratament!

Tulburari de somn! Cauze si Tratament!


               Dificultatea de a dormi este atunci când ai probleme cu somnul noaptea Atunci când iți este greu să adormi sau te trezești de mai multe ori pe parcursul nopții.
Dificultățile de somn vă pot afecta sănătatea fizică și psihică. Lipsa somnului poate provoca, de asemenea, dureri de cap frecvente sau probleme de concentrare.

Majoritatea oamenilor întâmpină dificultăți de somn la un moment dat în viața lor. Unii oameni se pot simți împrospătați după doar șase sau șapte ore de somn. Cu toate acestea, majoritatea adulților au nevoie de aproximativ opt ore de somn în fiecare noapte pentru a se simți odihniți.

               Semnele dificultății de somn pot include incapacitatea de a se concentra în timpul zilei, dureri de cap frecvente, iritabilitate, oboseală în timpul zilei, trezirea prea devreme, trezirea pe tot parcursul nopții sau luarea de câteva ore pentru a adormi.
Este posibil să aveți, de asemenea, energie scăzută în timpul zilei sau să aveți cearcăne vizibil sub ochi.

Care sunt cauzele?

               Există multe motive posibile pentru insomnie, inclusiv obiceiurile tale de somn, stilul de viață și afecțiunile medicale. Unele cauze sunt minore și se pot îmbunătăți odată cu îmbunătățirea stilului de viață, în timp ce altele vă pot cere să solicitați asistență medicală.

 

Cauzele insomniei pot include îmbătrânirea, prea multă stimulare înainte de culcare (cum ar fi privitul la televizor, jocurile video sau exercițiile fizice), consumul de prea multă cofeină, tulburările de zgomot, un dormitor inconfortabil sau un sentiment de entuziasm.

 

Dormit prea mult în timpul zilei, lipsa expunerii la lumina soarelui, urinarea frecventă, durerea fizică și unele medicamente prescrise pot duce, de asemenea, la dificultăți de somn.

 

Pentru mulți oameni, stresul, îngrijorarea, depresia sau programul de lucru le pot afecta și somnul. Pentru alții, problemele de somn se datorează unei tulburări de somn, cum ar fi insomnia, apneea în somn și sindromul picioarelor neliniștite.

 

Care sunt opțiunile de tratament pentru tulburările de somn?

  • Schimbări ale stilului de viață

Tratamentul pentru insomnie depinde de cauza acesteia. În unele cazuri, remediile la domiciliu sau schimbările simple ale stilului de viață pot îmbunătăți calitatea somnului. Poate doriți să evitați cofeina și alcoolul cu cel puțin câteva ore sau mai multe înainte de culcare.

  • Suplimente alimentare

Puteți cumpăra, de asemenea, suplimente alimentare naturale pentru somn, care nu produc dependență și se pot lua fără prescripție medicală. Cu toate acestea, ajutoarele pentru somn pot provoca somnolență în timpul zilei dacă nu dormiți șapte sau opt ore.

  • Tratarea afecțiunii de bază

Dacă o afecțiune medicală sau o tulburare de somn vă cauzează probleme, veți avea nevoie de tratament pentru afecțiunea de bază.

 

 

Dacă nu sunt tratate, problemele cronice de somn vă pot afecta în mare măsură calitatea vieții. Timpul de reacție la volan poate scădea, ceea ce crește riscul de accident.

 

Calitatea slabă a somnului poate reduce, de asemenea, nivelurile de performanță la locul de muncă sau la școală. De asemenea, vă poate slăbi sistemul imunitar, ducând la mai multe răceli și boli.

Suport clienti L-V 09:00-18:00

0759.808.424 contact@profarma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!