Swanson Extract de Scortisoara (250 mg), Swanson Cinnamon Extract - 90 capsule

40,00 Lei 29,00 Lei
TVA inclus
  • Reglarea glicemiei
  • Scortisoara pentru slabire
  • Reduce nivelul acidului uric
  • Scortisoara eficienta in diabet
  • Contribuie la stimularea memoriei
  • Imbunatateste circulatia sanguina
In stoc

Durata de livrare: 24-48h

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: SWSN-2743 Ai nevoie de ajutor? 0759.808.424
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind mentionata in Biblie si folosita in Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este mentionata in una dintre cele mai vechi carti de medicina botanica chineza, datata in jurul anului 2.700 i.Hr. Scortisoara a devenit una dintre primele marfuri tranzactionate intre Orientul Apropiat si Europa.

 

Extractul de scortisoara ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. 

 

*Un stu­diu realizat la Universitatea din Tel Aviv a aratat ca acest ex­tract a inhibat crearea unor substante toxice care au efect nefast asupra neuronilor.Cercetatorii is­rae­lieni sustin ca extractul de scor­tisoara ar putea corecta chiar si defecte locomotorii si ar putea imbunatati starea pacientilor bolnavi de Alzheimer. 

 

*Studiile pe soa­reci au aratat ca extractul de scortisoara ajuta si in cazul exem­pla­relor agresive, ducand la un comportament mai docil.

 

Scortisoara stimuleaza memoria

 

In afara de respiratia proaspata si gustul placut, guma de mestecat cu aroma de scortisoara are si un beneficiu mai putin cunoscut: stimuleaza memoria.

 

*Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat guma cu aroma de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei care au mestecat guma cu alta aroma sau nu au folosit deloc guma.

 

*Cercetatorii de la Universitatea Nanjing din China au evaluat 122 de plante aromatice din China pentru a stabili eficienta acestora in reducerea acidului uric, cel care declanseaza guta si crizele de artrita.

 

Extractul de scortisoara s-a dovedit a fi cel mai eficient in inhibarea producerii acidului uric.
 

Scortisoara este bogata in mangan, fier, calciu si fibre, dar si componente active numite cinamaldehide, acetat si alcool de cinamil, plus o gama larga de alte substante care au rol de antioxidanti in organism. Cinamaldehida reduce vascozitatea trombocitelor.

 

Are si proprietati anti-micorbiene, fiind studiata pentru abilitatea sa de a ajuta la oprirea cresterii bacteriilor (fungi, inclusiv Candida). În testele de laborator s-a aratat ca scortisoara este aproape la fel de eficienta ca unele medicamente (fluconazol) anti-fungice.

 

Proprietatile antimicrobiene ale scortisoarei sunt atat de eficiente, incat cercetarile recente demonstreaza ca acest condiment poate fi folosit ca o alternativa la conservantii alimentari traditionali. *Într-un studiu, publicat in numarul din august 2003 al International Journal of Food Microbiologie, s-a aratat ca adaugarea a doar cateva picaturi de ulei esential de scortisoara la 100 ml de supa de morcovi, ce apoi a fost tinuta la frigider, a inhibat cresterea toxiinfectiei alimentare Bacillus cereus patogene pentru cel putin 60 de zile. Cand bulionul a fost refrigerat fara adaos de ulei de scortisoara, patogen B. cereus a inflorit in ciuda temperaturii scazute. În plus, cercetatorii au observat ca adaugarea de scortisoara a actionat nu doar ca un conservant eficient dar a imbunatatit si aroma de bulion.

 

 Scortisoara eficienta in diabet

 

*Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibreaza glicemia, stimuland insulina si joaca si un rol important in prevenirea diabetului.


Numeroase studii facute in laboratoarele unor universitatti de prestigiu arata ca scortisoara contine elemente susceptibile de a lupta impotriva diabetului de tip 2. Ea contribuie la echilibrarea glicemiei, stimuland insulina si joaca si un rol in prevenirea diabetului. *Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (dupa masa) la pacientii care consumau un gram de scortisoara pudra pe zi timp de cel putin o luna. Este, deci, recomandata diabeticilor si pot folosi fara rezerve acest condiment milenar.

 

Scortisoara pentru slabire

 

Scortisoara reduce cantitatea de lipide, o veste buna pentru toti cei ce se afla la cura de slabire.

Scortisoara are si proprietati antiinflamatorii si anticoagulante la nivelul trombocitelor. Rezultatele anumitor studii au aratat ca o doza mica de scortisoara luata zilnic (nu mai mult de sase grame) reduce concentratia de glucoza, triglyceride.

 

Scortisoara incetineste rata la care stomacul se goleste dupa masa si reduce glicemia. Nu numai ca stimuleaza receptorii de insulina, dar inhiba si o enzima care altfel i-ar fi inactivat, crescand semnificativ capacitatea celulelor de a utiliza glucoza. Studiile arata ca adaugarea de scortisoara in orezul cu lapte sau budinca de orez ori gris reduce rata de golire gastrica de la 37% la 34,5% si scade semnificativ nivelul de zahar din sange. Chiar si numai un gram din acest minunat condiment este suficient pentru a reduce glicemia cu 20%. Colesterolul si trigliceridele sunt de asemenea reduse.

 

Scortisoara este un antioxidant foarte puternic si chiar mult mai eficient, in comparatie cu alte sase mirodenii antioxidante (anason, ghimbir, lemn dulce, menta, nucsoara si vanilie) sau cu conservantii alimentari chimici (BHA (hidroxianisol butilat), BHT (hidroxitoluen butilat) si galat de propil.

 

Pentru buna functionare a aparatului digestiv, scortisoara are un rol important in combaterea indigestiei dupa mancaruri grele, in tratarea ulcerelor stomacale, in crampele cu dureri abdominale, diaree, balonari, exercitand o actiune stimulatoare a secretiei salivare si gastrice si a miscarilor intestinale, marind pofta de mancare.

 

Gratie proprietatilor antiseptice, scortisoara impiedica dezvoltarea bacteriilor din stomac si colon, eliminand inflamatiile organelor si tesuturilor interne si riscul cancerului de colon.

 

In afectiunile respiratorii, scortisoara reduce simptomele de raceala, gripa, tuse cronica si raguseala si distruge germenii care provoaca infectiile tractului respirator. La bolnavii de gripa asigura un somn linistit si alina durerile de cap, prin masarea tamplelor cu ulei.

 

In bolile cardiovasculare s-a constatat ca mierea cu pudra de scortisoara imbunatateste circulatia sanguina, prin fluidificarea sangelui ingrosat, reface flexibilitatea arterelor si venelor, intareste ritmul cardiac si evita riscul de atac de cord.
 

Efect calmant: Scortisoara este folosita in mod traditional pentru tratarea durerii, caci reactioneaza ca hormonul prostglandina, ce contribuie la contractarea si relaxarea muschilor.

 

Actiuni benefice se constata si asupra sistemului nervos, prin eliminarea oboselii fizice si intelectuale, anularea starilor de stres nervos, a migrenelor, in imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive.

 

Stimulent pentru creier, slabirea, scaderea colesterolului sau virtutile antioxidante nu sunt singurele beneficii pe care ni le-ar putea aduce scortisoara. Doar mirosind acest minunat condiment, activitatea cerebrala este mult stimulata! Mai multi participanti la un studiu au inregistrat scoruri foarte bune cu privire la sarcinile legate de atentie, memorie sau viteza vizual-motorie dupa ce au mirosit scortisoara. Participantii au fost expusi la nici un miros, miros de menta, iasomie si scortisoara, iar cei din urma au inregistrat efecte pozitive semnificative asupra functiei cerebrale. Incurajati de rezultatele acestor studii, cercetatorii vor sa extinda tratamentul natural cu scortisoara si asupra bolilor cognitiv degenerative sau asupra celor ce sufera de anxietate.

 

Efecte si Beneficii Swanson Cinnamon Extract:

 

  • Reduce nivelul acidului uric.
  • Reduce colesterolul.
  • Reduce glicemia.
  • Actiune antioxidanta.
  • Actiune antimicrobiana si antiseptica.
  • Aactiune antiinflamatorie.
  • Actiune anticoagulanta.
  • Imbunatateste digestia.
  • Imbunatateste circulatia sanguina.
  • Elimina oboseala fizica si intelectuala.
  • Imbunatateste memoria si functiile cognitive.

 

Adjuvant in diferite afectiuni se asociaza cu: 
 

Reducerea nivelului de acid uric se asociaza cu: Asparagus

Reducerea colesterolului se asociaza cu: Dim Complex

Scaderea glicemiei se asociaza cu: Vitamina D3, Diavit

Antimicrobian, antiseptic se asociaza cu: Pau D`arco, St John`s Wort

 

Mod de administrare: 1 capsula inainte de fiecare masa, sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

 

Compozitie: per 1 capsula
 

Ingrediente active per 1 capsula *VNR
Extract de scortisoara (Cinnamomum cassia) 250 mg -


Alte ingrediente: extract de Scortisoara(Cinnamomum cassia)(scoarta) 250 mg, capsula: gelatina, agent de incarcare: celuloza microcristalina, emulsifiant: palmitat de calciu.

 

Contraindicatii: A nu se administra copiilor mici, femeilor insarcinate, care doresc sa ramana insarcinate sau care alapteaza, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente.


Atentionari!  A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. A se pastra in ambalajul original, bine inchis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!

Greutate: 90 g

Cantitate: 100 ml

Pentru: Barbati, Femei

Tip Administrare: Cale orala

Utilizat Pentru: Sistemul nervos, Sistemul cardiovascular

Forma/Textura: Capsule

Continut Pachet: 1 x Cutie capsule

Ingrediente Principale: Extract de plante

Numar Bucati/Flacon: 90

Aroma: Natural

Proprietati: Fara GMO

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti L-V 09:00-18:00

0759.808.424 contact@profarma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!